Ga naar hoofdinhoud

Blogitem door Martijn Veltmann

De Advertentie Carrousel - De ideale startformule voor online marketing starters

De Advertentie Carrousel

Adverteren op internet is een must voor elke ondernemer. En dan vooral nu ook voor de kleine ondernemer, de retailer, zorgverlener en horecaondernemer. 

Auteur Martijn Veltmann van Directdelen.nl heeft de 'Advertentie Carrousel' bedacht. Dit is feitelijk een samenvatting van diverse aanpakken en trainingen die ondernemers helpen om snel in eigen beheer online succes te realiseren.

De AdvertentieCarrousel geeft snel weer welke type campagnes je moet opstarten en in welke budgetverhouding je hiermee kunt starten. Daarnaast zie je op de weergave van de poster die je hier kunt downloaden welke type content je voor welke campagne type kunt gebruiken. Want als je gaat adverteren dan geeft de poster aan dat je dat het beste kunt doen met 4 campagne types tegelijkertijd (=de carrousel).

Deze campagne types zijn:

  1. 1. Adverteer doorlopend je logo en huisstijl binnen de campagne merkbekendheid. Doe dit tijdens de start met zo'n 5% van je budget.
  2. 2. Zorg doorlopend voor meer volgers op je kanalen. Gebruik hiervoor zo'n 15% van je budget
  3. 3. Genereer doorlopend betrokkenheid en adverteer de berichten die het goed doen. Zet deze berichten om naar advertenties binnen de campagne type 'Betrokkenheid - Interactie'. Gebruik hierbij zo'n 70% van je budget.
  4. 4. Uiteindelijk is het belangrijk dat je verkeer genereert naar je belangrijkste website 'overzicht- of productpagina's waarvoor je jezelf doelen stelt. 

Het inzetten van 4 gelijktijdige campagne types ofwel de Advertentie Carrousel resulteert in het opbouwen van de juiste en vooral relevante doelgroep en het converteren van je doelen. Je uiteindelijke doel zal vaak omzetstijging zijn. De verkregen doelgroepen kun je 'opslaan' om vervolgens te hergebruiken bij je advertenties. Zo kun je steeds beter een op een naar jouw eigen doelgroep adverteren op een steeds meer effectieve wijze.

Wil je online marketing in concrete stappen uitvoeren en onder de knie krijgen? Bekijk dan onze training 'Online Marketing - Concrete Stappen

Klik op de afbeelding hieronder om de PDF-poster te downloaden.

Advertentie Carrousel

  • Delen

Reviews